Living Arts

Creatieve interventies

Creatieve Interventies

Wat is het?

Creatieve interventies zet creatieve werkvormen als communicatievorm in. 
Dit gebeurd binnen een coaching of therapiesessie. 
Het doel is om tijdens zorgverlening, inzage te krijgen in bewuste of onbewuste processen. Daar waar woorden niet toereikend genoeg zijn. 

Creatieve interventies bevat oefeningen die er op gericht zijn het zelfhelend vermogen van de cliënt te ondersteunen. 

Creatieve therapie of kunsttherapie is niet meer weg te denken in het huidige therapie of coaching aanbod. 
De toegevoegde waarde van de herkenning en erkenning van deze processen, zijn binnen de praktijk zeer zijn waardevol. Mijn ervaring als creatief coach/therapeut en mijn persoonlijke ervaringen vanuit mijn werk als kunstenaar hebben er toe bijgedragen dat ik de bijscholing Creatieve interventies heb ontwikkeld.  Deze door mij ontwikkelde bijscholing wordt na 13 april niet meer gegeven bij de Nemacademy.

21AD718A-0E7E-410C-A92C-50E492335B95_4_5005_c

Als mens beschikken we over het waardevolle vermogen om vanuit creativiteit, oplossingsgericht te kunnen werken, ons leven vorm te geven en kunnen we uiting te geven aan gevoelens.  Binnen het hulpverleningstraject kun je door middel van creatieve interventie jouw cliënt extra tools geven om zich te kunnen uiten.  Verbeelden wat in woorden niet verteld kan worden geeft ruimte om vanuit een ander gezichtspunt te kijken naar de vraagstukken of problematiek waar de cliënt mee komt.  Tekeningen of andere werkstukken vertellen verhalen die inzichten geven in levensprocessen en laten zien welke onbewuste emoties, overtuigingen en ervaringen er spelen in het leven van jouw cliënt.

Je leert verschillende creatieve werkvormen toe te passen.  Tijdens deze bijscholing ga je zelf aan de slag met materialen en leer je hoe je de werkvormen kunt toepassen.

 Inhoud van de bijscholing Creatieve Interventies:

Door middel van (praktijk)oefeningen ervaar je zelf hoe je creatieve interventies kunt toe passen in coaching en therapie.
• Wat zijn creatieve interventies?
• Achtergrond creatieve interventies
• Waarom creatieve interventies?
• Wanneer en hoe pas ik creatieve interventies toe?
• Je maakt kennis me een breed scala aan oefeningen direct toepasbaar in je praktijk
• Integratie van creatieve interventies in je eigen beroepspraktijk

Een enerverende bijscholing voor Coaches, Therapeuten en/of studenten in dit vakgebied. 

 

error: Content is protected !!